Historie

In 1994 is er het idee ontstaan om een loopgroep op te richten.

Voormalig atleet Zeger de Ruyter was door een aantal mensen aangesproken en zo is er op 17 oktober 1994 een loopgroep ontstaan. Op de maandagavonden werd er bij de kerk in Hank gestart.

In 1997 is weer een nieuwe beginnersgroep gestart. Deze twee groepen zijn toen na enige tijd samengesmolten. In 1999 kreeg Zeger last van blessures en moest de trainingen aan zich voorbij laten gaan. Henny Wijnands nam toen op 27 november 1999 de trainingen over en is hier mee doorgegaan tot september 2003. Op 22 september 2003 heeft Henny aangegeven om het even rustiger aan te doen vanwege gezondheidsproblemen, vanaf dat moment tot heden is Gerard Lensvelt de trainer.

Behalve de sportieve prestatie, die iedereen voor zichzelf bepaalt, is de sfeer bij ons erg belangrijk. Jong en ouder, wedstrijdatleet of recreant, iedereen traint met elkaar en gaat op een vriendschappelijke en sportieve manier met elkaar om. Wij hopen dat de informatie op deze website je voorlopig voldoende inzicht heeft gegeven om je belangstelling voor de loopsport in het algemeen en voor Loopgroep Hank in het bijzonder.